Страхування житла у Великій Британії подорожчало на 4% за квартал

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У четвертому кварталі 2023 року середня ціна на комплексне страхування житла у Великій Британії зросла на 4% до 364 фунтів стерлінгів. Усього протягом року цей показник зріс на 13%.

Середня вартість страхування лише на будівлі склала 284 фунти стерлінгів, страхування вмісту будівлі коштуватиме 131 фунт стерлінгів. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Household Premium Tracker, опублікованого Асоціацією британських страховиків (ABI).

Трекер ABI охоплює понад 16 млн полісів і є єдиним дослідженням, у якому розглядається ціна, яку споживачі фактично сплачують за страхове покриття, а не ціна, яку називають.

В ABI пояснюють зростання вартості страхового покриття наслідком збільшення претензій через погану погоду. Так, після штормів Бабет, Чіаран та Дебі страховики виплатили 352 млн фунтів стерлінгів, врегулювавши 36 тисяч претензій.

«Незважаючи на зростання цінового тиску, страховики сповнені рішучості зробити все можливе, щоб продовжувати пропонувати страхування житла за конкурентоспроможними цінами», – сказала Луїза Кларк, радник з політики ABI, загальне страхування.

Коментарі