Страхування життя у Гонконгу сповільнилося за підсумками трьох кварталів: регулятор IA

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхове управління Гонконгу (Insurance Authority, IA) опублікувало підсумкові результати за 9 місяців 2023 року у всіх напрямках страхової діяльності. Згідно зі звітом IA, сукупний обсяг преміального доходу знизився на 1% до $428,6 млрд, внаслідок скорочення в секторі страхування життя, включаючи продаж клієнтам з материкового Китаю.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що в секторі non-life валові та чисті премії склали $53,8 млрд (збільшення на 4,7%) та $34,7 млрд (збільшення на 3%) відповідно. Загальна сума валових претензій у секторі non-life становила $22,8 млрд (збільшення на 5,6%). Загальний прибуток від андеррайтингу помітно знизився з $3,4 млрд. до $1,5 млрд.

У секторі страхування життя преміальний дохід у довгостроковому страхуванні становив $374,8 млрд (зниження на 1,7%). Премії з індивідуального страхування життя та ануїтету знизилися на 17%, пенсійне страхування скоротилося на 35%.

«Багато в чому це було викликано окремими транзакціями, пов’язаними з діяльністю пенсійної схеми, за той же період 2022 року. Крім того, загальна сума претензій та допомоги, виплачених власникам полісів, склала $239,7 млрд 1 (збільшилася на 7,4%)», – йдеться у звіті.

Коментарі