Страхування життя у Тайвані скорочується четвертий рік поспіль

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Четвертий рік поспіль сектор страхування життя у Тайвані демонструє негативну динаміку. Про це повідомляє Асоціація страхування життя Китайської республіки.

За даними галузевої асоціації, сукупний преміальний дохід страховиків життя Тайваню за 2023 рік склав 2024 млрд тайванських доларів ($64,5 млрд), що на 4,1% менше, ніж роком раніше. У 2022 році спостерігалося найбільше скорочення ринку, обсяг премій упав на 21,4%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту GlobalData відомо, що у 2024 році очікується зміна ринкової ситуації на тлі зростання відсоткових ставок та вдосконалення регулювання.

Раніше страхове бюро Тайваню, підрозділ Комісії з фінансового нагляду, звернулося до страховиків із вимогою оцінити ризики щодо китайських фінансових ринків. Йдеться вплив можливих потрясінь на фінансових ринках Китаю на діяльність страхового сектору Тайваню.

За даними Бюро, станом на травень 2023 року тайванські страховики життя володіли китайськими цінними паперами на суму $31,2 млрд, що на 43% менше, ніж минулого року.

Коментарі