Страхування життя з премією понад 500 тисяч рупій підлягає оподаткуванню

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В Індії стягуватиметься податок на виплати за договорами страхування життя з річним преміальним платежем понад 500 тисяч рупій ($6 тис). Така ініціатива виходить із Департаменту прибуткового податку міністерства фінансів Індії.

Згідно з новим правилом, оподатковується будь-яка сума, отримана від полісу страхування життя, включаючи гарантовану виплату, бонуси та інші заохочувальні виплати. Таким чином, внесено зміни до Закону про прибутковий податок, який раніше виключав виплати за договорами страхування життя з бази оподаткування при розрахунку прибуткового податку

Інтернет ресурсу УкрСтрахування також відомо, що нові правила почнуть діяти з 2023/24 фінансового року та поширюються на отримання виплат за кількома страховими полісами з преміями, що перевищують 500 тисяч рупій. Виняток збережеться для виплат у зв’язку зі смертю страхувальника та для пайового страхування життя.

На думку галузевих аналітиків, «ці зміни потенційно можуть негативно вплинути на традиційні страхові плани. Нова податкова система може зробити ці плани, яким зазвичай надають перевагу не схильні до ризику інвестори, менш бажаними».

Коментарі