Страйк сценаристів у США може коштувати індустрії розваг $8 млрд збитків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страйк голлівудських письменників, що стартував у травні цього року, може коштувати глобальній індустрії розваг приблизно $8 млрд.

Аналітики у сфері страхування вказують на відсутність будь-якого страхового покриття ризику страйку у сфері кіноіндустрії, оскільки таке покриття є нішевим та дуже дорогим.

«З урахуванням кількості нових стрімінгових сервісів, втрати цього разу можуть становити близько $8 млрд, що поставить їх на один рівень із великими стихійними лихами, ураганами тощо», – прокоментував Росс Гарнер, керуючий директор з майна та нещасних випадків у страховій брокерської компанії NFP За його словами, для подібних подій не існує страхового продукту через великі збитки, які спричинять такі страйки.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що страйк Гільдії письменників Америки, який розпочався 2 травня 2023 року, є продовженням трудової суперечки з Альянсом продюсерів кіно та телебачення. Учасники страйку вимагають підвищення заробітної плати письменників-сценаристів, а також обмеженого використання технології Штучного інтелекту під час написання сценаріїв.

Коментарі