Судовий розгляд щодо застрахованих лізингових літаків переноситься в Україну

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Високий суд Лондона ухвалив рішення про вибір юрисдикції для розгляду спору щодо лізингових літаків, які через війну залишаються в Україні. Згідно з рішенням, ухваленим суддею Ендрю Хеншоу, розгляд справи має відбуватися в Україні, а не в Лондоні.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення агентства Reuters.

У постанові суду, зокрема, йдеться, що розгляд у Лондоні шести позовних заяв про страхові виплати за лізингові літаки «слід призупинити через положення про виключну юрисдикцію, що вимагають розгляду спорів в Україні».

Суддя відхилив вимогу позивачів провести судовий розгляд у Лондоні, оскільки війна в Україні «ускладнює справедливий процес там». На думку судді, «факти про вплив війни на судову систему… не вказують на те, що війна, ймовірно, призведе до суттєвих затримок чи інших проблем ефективного розгляду цих позовів у судах України».

Раніше повідомлялося, що деякі великі перестраховики, включаючи AIG, AXA та синдикати Lloyd’s of London, хотіли, щоби позови були розглянуті в росії. Але орендодавці наполягли на тому, щоб розгляд справи проводився в Лондоні, а не в Москві, щоб уникнути ризику несправедливих слухань чи непослідовних рішень.

Коментарі