Суперцикл виборів у всьому світі потенційно пов’язаний зі збитками через вуличні протести

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Протягом 2024 року пройде безпрецедентний електоральний цикл, що потенційно посилює ризики політичної нестабільності, соціальних та вуличних заворушень. Про це йдеться у звіті Allianz Commercial.

«Суперцикл виборів у всьому світі цього року створює потенціал для конфліктів та заворушень, при цьому зростання екстремізму та дезінформації посилює загрозу», – йдеться у звіті.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що страхові втрати внаслідок 7 випадків цивільних заворушень у різних країнах оцінюються в $13 млрд. У цей список включено, зокрема, протести в США після смерті Джорджа Флойда в 2020 році ($2 млрд) жилетів» у 2018 році у Франції ($1,1 млрд), заворушення у Колумбії у 2021 році ($3 млрд), демонстрації у 2019 році у Чилі ($3 млрд).

«Оскільки заворушення тепер можуть поширюватися швидше та ширше – частково завдяки можливостям соціальних мереж – фінансові витрати зростають», – йдеться у доповіді.

Згідно зі звітом перестрахувальної компанії Chaucer, у 2024 році заплановано проведення 65 виборів проти 55 у 2023 році. Сукупний ВВП країн, де відбудуться вибори, становить $44,6 трлн. або 44% від глобального ВВП.

Коментарі