Світовий банк прогнозує $34 млрд збитків від землетрусів у Туреччині

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Пряма фізична шкода від землетрусів у Туреччині оцінюється аналітиками Світового банку в $34 млрд. Ця сума перевищує ранні прогнози від Moody’s RMS, які оцінили економічні збитки в $25 млрд, застраховані втрати на їхню думку перевищать $5 млрд.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіти Verisk і Karen Clark&Company повідомляв, що економічні збитки в Туреччині становитимуть $20 млрд.

У звіті Світового банку йдеться про те, що сукупні економічні втрати можна порівняти з 4% загального ВВП Туреччини. На думку аналітиків, збитки можуть перевищити цей рівень через подальші втрати, пов’язані з економічними збоями та зусиллями по відновленню та реконструкції, які «потенційно можуть бути вдвічі більшими, ніж загальна цифра». Сума економічних втрат буде збільшуватися також внаслідок афтершоків, що продовжуються, в результаті яких виникають нові руйнування.

Згідно зі звітом Світового банку, пряма шкода житловим будинкам становить 53%, або $18 млрд, при цьому 28% збитків, або $9,7 млрд, припадає на нежитлові будівлі, 19%, або $6,4 млрд, припадає на інфраструктуру.

Коментарі