Темп зростання страхового ринку Чехії у 2022 році не перевищив рівень інфляції

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними Чеської страхової асоціації (CAP), сукупний преміальний дохід за 2022 рік склав 157,4 млрд. чеських крон (6,5 млрд. євро), що на 7% перевищує аналогічний показник 2021 року.

Темп зростання валових премій у секторі страхування Чехії залишався протягом усього минулого року нижчим від рівня інфляції. Це не дозволило чеським страховикам виконати оптимістичні плани, пов’язані з очікуваним відновленням економіки після пандемії.

«З самого початку 2022 року кон’юнктуру порушили негативні сигнали, особливо з енергетичних та інших сировинних ринків/…/а в подальшому через військову агресію Росії, що триває. Наслідком цього є різке зростання споживчих цін, що продовжується, і в даний час представлений двозначним рівнем інфляції, який досяг рекордного значення в 18% у вересні», – прокоментував Ярослав Урбан, страховий аналітик, CAP.

Сегмент страхування життя збільшився на 3,17%, сектор non-life збільшився на 8,89%. Автострахування залишається домінуючим, на його частку припадає понад 50% страхування у Чехії.

Коментарі