Топ-чиновники Credit Suisse можуть бути притягнені до відповідальності за збитки у справі Greensill

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок 1 голос, середній: 5,00 з 5.
Деякі акціонері швейцарскої Credit Suisse виступили з запереченням щодо звільнення топ-керівників фінансової группи від відповідальності за збитки у справі банкрутства Greensill. «Як ми можемо випустити їх з гачка, коли ми не знаємо всіх деталей того, що сталося?» – цитує Financial Times одного з акціонерів Credit Suisse.

Нагадаемо, Credit Suisse здійснювала фінансову підтримку британського стартапу Greensill через власні фонди. Після новини про банкрутство фінтех-стартапу Greensill швейцарська банківська група Credit Suisse тимчасово призупинила операції чотирьох своїх фондів, кошти яких використовувалися для розвитку програми фінансування ланцюжка постачання. Тоді ж з’явилася інформація, що банкрутство британської фінтех-компанії може коштувати швейцарському кредитору понад $10 млрд.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на FT, відповідно до швейцарських корпоративних правил, директори можуть бути притягнені до відповідальності за навмисне або необережне порушення своїх обов’язків, при цьому акціонерів щороку просять звільнити їх від юридичної відповідальності за попередній рік.

Схвалення голосування позбавляє директорів або керівництва зобов’язань, але стосується лише фактів, які були розкриті акціонерам, та претензій компанії та акціонерів, які його схвалили.

Коментарі