Топ-менеджери збанкрутілої Wirecard постануть перед судом у Німеччині

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Завтра в Німеччині розпочинається судовий розгляд у зв’язку з банкрутством найбільшої платіжної системи Wirecard. Прокуратура Мюнхена та спеціальна поліцейська група завершили розслідування, провівши сотні допитів, обшуків та проаналізувавши 42 терабайти даних про діяльність Wirecard.

Як повідомляє Reuters, колишньому виконавчому директору Маркусу Брауну та двом іншим топ-менеджерам Wirecard пред’явлено низку звинувачень, включаючи шахрайство та маніпулювання ринком. Їм загрожує ув’язнення терміном до 15 років.

Згідно з Reuters, гучний скандал у зв’язку з Wirecard «викликав шок у політичному та фінансовому істеблішменті Німеччини».

Раніше інтернет реурс УкрСтрахування повідомляв, що стосовно партнерів компанії Ernst&Young, які проводили аудит збанкрутілої Wirecard, проводиться розслідування, ініційоване прокуратурою Німеччини.

Нагадаємо, наприкінці червня 2020 року оператор платіжних послуг з Німеччини Wirecard оголосив про банкрутство після того, як аудиторська перевірка виявила нестачу коштів на рахунках компанії на суму 1,9 млрд євро.

Коментарі