Топ-страховики Allianz, AXA та Zurich змогли збалансувати макроекономічні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Трійка найбільших європейських страхових груп, до якої входять німецька Allianz, французька AXA Group і швейцарська Zurich Insurance, успішно впоралися з наслідками макроекономічної ситуації. Такий висновок зробили автори нового звіту міжнародної рейтингової агенції Fitch Ratings.

«Allianz, AXA та Zurich успішно впоралися з макроекономічними проблемами 2022 року, завдяки дуже сильним профілям своїх компаній, строгому управлінню ризиками та продуманому управлінню активами та пасивами», – прокоментував Роберт Маццуолі, директор зі страхування у країнах Європи, Близького Сходу та Африки. Ratings.

На думку Fitch, страховики використали цінову політику для стримування впливу високої інфляції на прибуток та капітал, тому їхні фінансові показники залишалися на високому рівні. Крім цього, Allianz, AXA та Zurich меншою мірою постраждали від претензій щодо ризику події природного катастрофічного характеру.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що найбільші європейські перестрахувальні компанії Hannover Re, Munich Re, SCOR і Swiss Re за підсумками минулого року повідомили про зниження прибутку.

Коментарі