У Гонконгу буде запущено схему гарантованих виплат клієнтам збанкрутілих страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Гонконгу може з’явитися спеціальна схема страхового захисту клієнтів збанкрутілих страховиків. Ця схема аналогічна страхуванню цивільної відповідальності перед третіми особами у сфері автострахування та покриття ризику виробничих травм у Гонконгу.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що законодавчий орган Гонконгу готовий розглянути та підтримати запропоновану схему страхування.

У разі прийняття цього закону поліси страхування життя та загального страхування отримають такий самий захист, як страхування цивільної відповідальності перед третіми особами. Для того, щоб клієнти збанкрутілих страховиком змогли розраховувати на виплату компенсацій, Страхове управління (IA) має офіційно оголосити про крах будь-якої з більш ніж 150 страхових компаній, що працюють у Гонконгу.

“Для страхового сектора було б ідеально мати механізм компенсації для захисту страхувальників у разі краху страхової компанії”, – прокоментував депутат, який представляє сектор фінансових послуг. За його словами, у Гонконгу вже є компенсаційні фонди для захисту вкладників від краху банку, сектор цінних паперів також має кошти для виплати інвесторам у разі краху брокера.

Коментарі