У Китаї зростає кількість людей віком 60 років, які потребують страхового захисту

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Дослідницький підрозділ швейцарської страхової групи Swiss Re Institute підготував звіт про страховий захист населення Китаю.

Згідно з звітом, до кінця 2022 року на застрахованих осіб віком 45 років і більше припадало близько 30% усіх полісів ризику для життя і здоров’я (L&H), що діють, в Китаї. При цьому страхова сума, передбачена для цієї групи, склала менше 30%, а за полісами страхування життя та критичних захворювань – лише 20%.

«Враховуючи, що групи у віці 45+ становлять 43% від загальної чисельності населення Китаю і стикаються з численними ризиками для здоров’я, медичного обслуговування та догляду, у багато разів вищими, ніж молодші групи, ми вважаємо, що нинішній захист від ризиків для здоров’я груп середнього та старшого віку недостатня», – йдеться у звіті.

Аналітики Swiss Re Institute пропонують для вирішення цієї проблеми використовувати гібридне страхування, яке може поєднувати продукти медичного та накопичувального страхування, а також створювати індивідуальні страхові продукти для конкретних ризиків, сегментів населення чи потреб у захисті.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту відомо, що в Китаї кількість людей у віковій групі 60+ досягла 290 мільйонів у 2023 році і, як очікується, до 2040 року становитиме понад 30% населення Китаю.

Коментарі