У Німеччині завершився суд над викрадачами унікальних експонатів із музею Дрездена

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Суд у Німеччині притягнув до відповідальності групу викрадачів старовинних коштовностей із музею Дрездена «Зелене склепіння» у листопаді 2019 року.

Згідно з повідомленням німецького інформаційного агентства dpa, п’ятеро чоловіків засуджено до ув’язнення у справі про викрадення раритетних експонатів на суму понад 100 млн євро. Викрадачам доведеться провести за ґратами від 4-х до 6 років за крадіжку 21 ювелірного виробу, що містить 4300 діамантів із загальною страховою вартістю 114 млн. євро.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що серед викрадених експонатів – королівські перли, інкрустований діамантами ефес шпаги та діамантовий Орден Білого орла. Називаючи вкрадені твори безцінними, директор музею Маріон Аккерманн висловила впевненість у тому, що продати такі речі на відкритому ринку неможливо. “Ми говоримо тут про об’єкти незмірної культурної цінності”, – прокоментував Дірк Сіндрам, колега Маріон Аккерманн.

Нагадаємо, у рамках розслідування крадіжки дорогоцінних експонатів із знаменитого музею Дрездена поліцейські досліджували русло Ландвер-каналу у Берліні.

Коментарі