У першому кварталі преміальний прибуток сектора ризикового страхування України збільшився на 7%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України підготував новий «Огляд небанківського фінансового сектора» за перший квартал, у якому окреме місце посідає сегмент страхового ринку та результати роботи з початку року.

Згідно з НБУ, у першому кварталі обсяги валових премій ризикового страхування зросли на 7% порівняно з аналогічним періодом минулого року, виплати зросли на 17%. У звітному періоді скоротився обсяг надходжень з КАСКО, ОСЦПВ та страхування життя. Водночас зросли надходження за договорами інших видів ризикового страхування, особливо це стосується договорів «Зелена карта».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту НБУ також стало відомо про те, що ризикові страховики отримали за результатами кварталу прибуток, який можна порівняти з попередніми роками, і досягли рентабельності капіталу на рівні 3%.

Премії страхування життя знизилися на 13% порівняно з аналогічним періодом минулого року, натомість у результаті скорочення операційних витрат страховики життя отримали рекордну за останні роки рентабельність капіталу (10%).

Коментарі