У серпні міжнародні резерви України зросли на 13,6% до $25,4 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 вересня 2022 року міжнародні резерви України становили $25,4 млрд проти $22,4 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів збільшився на $3,0 млрд., що становить 13,6%.

Інтернет-ресурсу Укрстрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок надходжень міжнародної допомоги на тлі помірних боргових виплат в іноземній валюті. Крім цього, на обсяг міжнародних резервів впливало зниження валютних інтервенцій Національного банку України.

У звітному періоді на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $4,79 млрд, у тому числі $3 млрд від США через механізм Світового банку, $1 млрд від Європейського союзу, $349 млн від Канади, $206 млн від Італії, близько $100 млн у результаті розміщення ОВДП та $87 млн ​​від інших кредиторів.

Загальний обсяг платежів Уряду України з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $172 млн.

“Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 4 місяців майбутнього імпорту, що достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку”, – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі