У січні міжнародні резерви України зросли до $29,9 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 лютого 2023 року міжнародні резерви України становили $29,9 млрд проти $28,5 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів збільшився на 5%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася завдяки валютним надходженням від міжнародних партнерів, які перевищили інтервенції НБУ з продажу валюти для підтримки фіксованого курсу.

Протягом січня на рахунки Уряду України до НБУ надійшло $4,32 млрд, у тому числі $3,26 млрд від Європейського Союзу, $1,0 млрд – від США через трастовий фонд Світового банку, $71,6 млн – від розміщення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), номінованих у валюті.

Загальний обсяг платежів Уряду України з обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті становив $65,0 млн

«Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,7 місяців майбутнього імпорту, що достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі