У спробі захиститися від зростаючих збитків AXA XL припиняє страхувати воєнні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Північноамериканський підрозділ французької страхової групи AXA XL припиняє надання послуг у сфері авіаційного страхування, намагаючись на тлі війни росії проти України скоротити витрати на андеррайтинг.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на власні джерела у галузі. Згідно з Reuters, «AXA XL відмовляється від андеррайтингу ризиків так званого військового покриття, скорочуючи можливості для операторів авіакомпаній або орендодавців, які шукають захисту від втрат або збитків, пов’язаних з війною».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що AXA XL є одним із провідних глобальних гравців на ринку авіаційного страхування. Вихід компанії з цього бізнесу може призвести до збільшення ставок страхування авіаційних ризиків.

Окрім воєнних ризиків у сфері авіації, AXA XL поступово скорочує свою участь у страхуванні морських перевезень в акваторії з потенційними загрозами.

Раніше найбільші клуби морського страхування, які забезпечують страховкою 90% морських суден, відмовилися продовжувати контракти, що покривають військові ризики.

Коментарі