У Тайвані стався найпотужніший землетрус за 25-річний період

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Внаслідок найсильнішого з 1999 року землетрусу в Тайвані зруйновано десятки будівель, не менше чотирьох осіб вважаються загиблими, роботу виробничих ліній тимчасово призупинено.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Bloomberg. Посилаючись на дані Геологічної служби США, агентство повідомило, що землетрус магнітудою 7,4 балів стався в середу о 7:58 за місцевим часом. Епіцентр землетрусу знаходиться за 18 км від міста Хуалянь, але підземні поштовхи відчувалися навіть у Японії та Китаї.

У Тайвані розташовані найбільші світові виробництва чіпів, мікросхем та іншої техніки. Повідомляється, що найбільший виробник мікросхем Taiwan Semiconductor Manufacturing вивів частину співробітників зі своїх виробничих центрів, а інша компанія-постачальник чипів для Apple Inc. та Nvidia Corp., все ще оцінює наслідки.

Роботу громадського транспорту відновлено, електропостачання після короткої перерви також відновлено. Найближчими днями та тижнями в Тайвані очікуються афтершоки магнітудою 6 балів.

Коментарі