У травні міжнародні резерви України зросли до $37,3 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 червня 2023 року міжнародні резерви України становили $37,3 млрд проти $35,9 млрд місяцем раніше. Цей показник є найвищим за період із серпня 2011 року. Обсяг міжнародних резервів протягом місяця збільшився на 4%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсяг міжнародних резервів збільшилася завдяки стійким та ритмічним надходженням від міжнародних партнерів. Ці надходження перевищили чистий продаж валюти Національним банком та боргові виплати країни в іноземній валюті.

Обсяг чистого продажу валюти в травні склав $1,9 млрд. У звітному місяці на рахунки Уряду України в НБУ надійшло $4,3 млрд, у тому числі $1,6 млрд склала макрофінансову допомогу від Європейського Союзу, $1,25 млрд – від США через трастовий фонд Світового банку, $1,1 млрд – від розміщення внутрішніх державних облігацій (ОВДП), номінованих у валюті, $383 млн – від Світового банку.

Уряд України виплатив за обслуговування та погашення державного боргу в іноземній валюті $742 млн та $30 млн Міжнародному валютному фонду.

«Цей обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 4,9 місяця майбутнього імпорту», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі