У третьому кварталі Індекс ділових очікувань покращився, але ризик інфляції зберігається

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У третьому кварталі 2022 року індекс ділових очікувань бізнесу підвищився до 79,5% проти 72,6% у другому кварталі. У структурі факторів найкраще відновлюються очікування щодо обсягів реалізованої продукції власного виробництва.

Згідно з опитуванням, ослаблення негативних очікувань спостерігається у підприємств переважної більшості областей та видів діяльності.

Як стало відомо інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів опитування НБУ, в якому взяли участь 642 підприємства, переважна більшість респондентів очікують на подальше зростання інфляції та девальвацію курсу національної валюти.

Приблизно дві третини респондентів висловили припущення, що курс національної валюти протягом року зросте до 44 грн. за $1. Водночас, учасники опитування покращили свої очікування щодо зміни фінансово-економічного стану підприємств у наступні 12 місяців.

Нагадаємо, протягом вересня негативні оцінки перспектив економічної діяльності знизилися внаслідок адаптації підприємств та населення до роботи в умовах воєнного стану.

Коментарі