У Туреччині різко подорожчало страхування від дефолту на тлі побоювань інвесторів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сучасна політика Туреччини у сфері фінансових ринків, яку аналітики називають «неортодоксальною», призвела до різкого підвищення вартості страхування від дефолту.

Так, кредитний дефолтний своп, що купується на випадок невиконання контрагентом своїх зобов’язань, сьогодні подорожчав до 870 базисних пунктів, досягнувши найвищого за 20 років рівня закриття. Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Bloomberg.

Таке подорожчання стало результатом побоювань інвесторів у частині подальшого знецінення національної валюти Туреччини, яка з початку року втратила 23% своєї вартості, що є найгіршим показником на ринках, що розвиваються.

Для стримування негативних процесів на фінансовому ринку центральний банк країни збільшив удвічі (до 20%) норматив обов’язкових резервів для комерційних кредитів та скоротив термін погашення заборгованості для споживачів.

«Нестійка ліра через політику центрального банку підвищує CDS Туреччини, і, ймовірно, це ще не кінець. Інвестори все більше переймаються здатністю Туреччини тримати під контролем свій бюджет», — прокоментувала старший ринковий аналітик Swissquote Bank.

Коментарі