У загальному списку Forbes Global 2000 лідирує JPMorgan, серед найбільших страховиків є Ping An

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У щорічному рейтингу Forbes Global 2000 лідируючу позицію в секторі страхування займає найбільша в США компанія медичного страхування – UnitedHealth Group. Рейтингова оцінка проводилася за обсягом продажів, сукупного прибутку, обсягом активів та ринковою вартістю.

Згідно з звітом Forbes Global 2000, на другому місці у секторі страхування – китайська Ping An, на третьому – HSBC. Потім слідує німецька страхова група Allianz, французька AXA Group, китайська China Life, CVS Health (США), Cigna (США) Elevance Health (США) та японська Sumitomo Mitsui.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що у списку представлені публічні компанії з 58 країн. Лідирують США з 611 компаніями в рейтингу, Китай посідає друге місце з 346 компаніями в Global 2000.

«Серед компаній, що посіли своє місце в топ-10, – JPMorgan, три гігантські державні китайські банки та технологічні гіганти, такі як Apple і Alphabet. JPMorgan, найбільший банк Америки з активами у розмірі $3,7 трлн, вперше з 2011 року очолив список і став сильнішим після регіональної банківської кризи цієї весни», – йдеться у звіті. Разом з тим, «торішній №1, Berkshire Hathaway Уоррена Баффета, впав до №338 через нереалізовані збитки в його інвестиційному портфелі».

Коментарі