Учасники COP28 підписали угоду про скорочення споживання викопного палива

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародна конференція з питань клімату COP28 завершилася підписанням угоди про глобальне скорочення споживання копалин як основного джерела викидів СО2.

Кількість підписантів – близько двохсот країн-учасників СОР28, які після тривалих дебатів погодились із запропонованими формулюваннями.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Reuters відомо, що понад 100 країн активно лобіювали різкі формулювання в угоді COP28 про поетапну відмову від використання нафти, газу та вугілля, але зіткнулися з потужною опозицією з боку групи ОПЕК, яка стверджувала, що світ може скоротити викиди, не відмовляючись від конкретних видів палива.

Укладання підсумкової угоди позитивно оцінив міністр закордонних справ Норвегії Еспен Барт Ейде. «Вперше світ об’єднується навколо такого чіткого тексту про необхідність переходу від викопного палива. То був слон у кімнаті. Нарешті ми вирішимо цю проблему впритул», – сказав він.

Нагадаємо, напередодні початку роботи щорічної конференції з питань клімату COP28 представник провідної страхової та перестрахувальної компанії з Німеччини Ернст Раух заявив, що дії світової спільноти щодо кліматичних проблем «занадто повільні».

Коментарі