Український бізнес позитивніше оцінює перспективи на найближчий рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Вперше з початку повномасштабної війни український бізнес очікує на зростання ділової активності протягом найближчих 12 місяців.

Згідно з результатами опитування НБУ, Індекс ділових очікувань підприємств (ІДВ) у другому кварталі зріс до 104.5% порівняно з 91,2% у I кварталі 2023 року. Поліпшення оцінок відбулося у підприємств усіх видів економічної діяльності та за всіма складовими індексу.

Так, прогнозні очікування українського бізнесу належать до «стрімкого зростання обсягів виробництва товарів та послуг в Україні – баланс відповідей становив 17,3% порівняно з -16,7% у першому кварталі. Також покращилися інфляційні очікування одночасно з ослабленням очікування на девальвацію національної валюти.

Оцінка діяльності власних підприємств залишається на низькому рівні, але значно посилилися очікування збільшення обсягів реалізації продукції, зокрема на зовнішньому ринку. Підприємства-учасники опитування знизили побоювання щодо скорочення чисельності персоналу та покращили інвестиційні очікування.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що в червні 2023 року Індекс очікувань ділової активності в Україні продовжує утримуватися вище від умовного рівноважного значення в 50,0 пунктів.

Коментарі