Український бізнес позитивно оцінює перспективи на найближчий рік: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Індекс ділових очікувань українського бізнесу у четвертому кварталі 2023 року склав 101.6% порівняно зі 104.5% у третьому кварталі 2023 року. Порівняно з четвертим кварталом 2022 року цей показник зріс із 83,5% на 18,1 п.п.

«Незважаючи на ризики безпеки та логістичні труднощі з перетином кордону, респонденти прогнозували відчутне зростання обсягів виробництва товарів та послуг, а також були позитивно налаштовані щодо розвитку власних підприємств. Продовжувалося покращення інфляційних очікувань, водночас курсові очікування дещо погіршилися», – прокоментували у НБУ результати опитування.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування зі звіту НБУ відомо, що український бізнес третій квартал поспіль демонструє позитивну динаміку оцінки обсягів виробництва товарів та послуг в Україні в наступні 12 місяців. Баланс відповідей становив 15,2% порівняно з мінус 32,3% роком раніше.

Учасники опитування позитивно оцінюють перспективи інфляції, але прогнозують девальвацію національної валюти та скорочення кількості працівників на підприємствах.

Коментарі