Уряд Канади надає страхову підтримку виробникам кленового сиропу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Виробники кленового сиропу з канадської провінції Нью-Брансуєк отримали урядову підтримку страхування галузевих ризиків. У переліку ризиків, що покриваються – витрати на випадок непередбачених збитків, збитки від комах, стихійні лиха і погана погода.

«Промисловість просила про програму допомоги виробникам, і сьогодні вранці ми дуже раді її здійснити», – сказала міністр сільського господарства Нью-Брансуєка Маргарет Джонсон. «Наші члени дуже раді, що ця страховка почне діяти в 2025 році», – сказав Ерік Карон, віце-президент Асоціації кленового сиропу Нью-Брансуєка (NBMSA).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що минулого року виробники кленового сиропу втратили приблизно третину від потенційного обсягу продукції, оскільки несприятливі погодні умови внесли свої негативні поправки. Наявність страхового покриття могло б допомогти постраждалим виробникам у відновленні обсягів виробництва.

За статистичними даними, район Нью-Брансуїка вважається перспективним для розширення виробництва. За період із 2010 року кількість кранів, що збирають кленовий сік, зросла на 90%, а виробництво сиропу збільшилося більш ніж на 160%.

Коментарі