В Альянсі власників чистих активів відсутня єдність, найбільші банки не можуть виконати цілі декарбонізації

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Посилення вимог до якості активів відповідно до кліматичних цілей Паризької угоди викликає побоювання найбільших фінансових гравців зіткнутися з судовими позовами через невідповідність нормам декарбонізації.

Згідно з інформацією Financial Times, банківські групи Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America та Santander можуть ухвалити рішення про вихід зі складу Альянсу власників чистих активів – спільноти банків, страхових компаній та керуючих активами, які взяли на себе зобов’язання досягти повної декарбонізації активів до 2050 року. .

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що кількість компаній-членів Альянсу власників чистих активів, які вже встановили цілі на 2025 рік згідно з Паризькою кліматичною угодою, збільшилася до 44 проти 29 компаній роком раніше.

Згідно з FT, деякі члени Альянсу нещодавно заявили, що «відчують себе приголомшеними жорсткішими кліматичними критеріями ООН та стурбовані юридичними ризиками участі». Представники банківських груп висловили думку, що «вимагаються до них вимоги не підкріплюються достатніми діями уряду в галузі зміни клімату і що в Альянсі менше членів з країн з найбільшим рівнем викидів вуглецю, таких як Китай, росія та Індія».

Коментарі