В енергетичному секторі очікуються більш складні варіанти управління ризиками

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Глобальний енергетичний ринок продовжує залишатися волатильним, але страхові ставки в цьому секторі можуть трохи знизитися.

Про це йдеться у новому звіті міжнародного страхового брокера Willis Towers Watson (WTW) щодо перспектив енергетичної галузі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту відомо, що проблема нульового переходу, зміни в нормативно-правовій базі та цінові коливання становлять для енергетичного сектора основні загрози. Важливий висновок у звіті присвячено негативній залежності глобального енергетичного ринку від російських енергоресурсів.

«Безпека постачання залишиться головним пріоритетом для урядів. Війна в Україні продемонструвала інтеграцію енергетичної галузі у світову економіку, про що свідчить перехід Європи від російської нафти до імпортного зрідженого газу», – йдеться у звіті.

У звіті прогнозується збереження достатньої ринкової пропозиції, але з складнішими варіантами управління ризиками. «Тому в найзагальніших рисах ми очікуємо можливого послаблення цього тиску протягом року, за відсутності великих катастрофічних втрат або інших форс-мажорних подій», – прокоментували автори звіту.

Коментарі