В Україні створено страховий фонд на 20 млрд грн, що покриває ризики для морських перевізників

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Верховна Рада України проголосувала за внесення змін до Державного бюджету на поточний рік, якими передбачено виділення коштів для страхового відшкодування збитків внаслідок пошкодження та повного знищення морських суден, що заходять до українських морських портів.

Загальний страховий фонд на суму 20 млрд грн ($545 млн) сформовано за рахунок коштів із Дорожнього фонду України.

За словами віце-прем’єра Олександра Кубракова, Україна відшкодує можливі збитки цивільним судам, які входять до її портів. «Ми працюємо над відновленням доставки та розширенням асортименту продукції. Запрошую країни цивілізованого світу та зацікавленого бізнесу до співпраці».

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що страхові ставки для транспортування українського зерна у 2023 році не підвищуватимуться. За словами андеррайтера лондонської страхової компанії Lloyd’s Ascot, незважаючи на очікуване наступного року підвищення ставок страхування ризиків тероризму та військових дій, експортні постачання українського зерна здійснюватимуться за тими самими тарифами, що й у 2022 році.

До групи страховиків, які беруть участь у страхуванні експортних операцій українського зерна, входить 21 компанія на чолі з Ascot та Marsh.

Коментарі