В Україні відзначається пожвавлення попиту на іпотечне кредитування: опитування НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У четвертому кварталі, вперше з початку 2022 року, в Україні відзначається відновлення попиту на іпотечне кредитування. Загалом банки відзначають пожвавлення попиту кредитування як із боку фізичних осіб, так і бізнесу.

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення НБУ про результати опитування, проведеного серед українських банків на тему банківського кредитування.

Разом із зростанням попиту на кредитування також посилилися стандарти оцінки платоспроможності позичальника, що призвело до зниження рівня схвалення заявок. Згідно з результатами опитування, банки надалі чекають на стримане зростання попиту на бізнес-кредити та іпотеку, а також прогнозують посилення всіх видів ризиків.

Опитування проводилося серед кредитних менеджерів 27 банків, частка яких у загальному обсязі активів банківської системи становить 97%.

Нагадаємо, у третьому кварталі 2022 року обсяг кредитного портфеля банківського сектора України скоротився внаслідок резервування та скорочення обсягів кредитування.

Коментарі