Великобританія відчуває нестачу кваліфікованих фахівців у сфері фінансів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Банки, страхові та інвестиційні компанії Великобританії зіткнулися з найвищим за останній час рівнем вакантних місць у фінансовому секторі. За даними галузевого регулятора, трохи більше 5% становлять робочі місця, на які не знайшлося претендента з належним рівнем кваліфікації.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на Управління національної статистики, у період з квітня по червень 2022 року в галузі було понад п’ять незаповнених вакансій на кожні 100 робочих місць. Це найвищий показник за 20-річний та третій після підприємств готельного бізнесу та IT-компаній.

Нестача фахівців пояснюється стрімкою цифровізацією компаній фінансового сектора, які потребують відповідних фахівців, а також небажанням потенційних працівників відновлювати роботу в офісі після пандемічних обмежень.

За словами головного виконавчого директора Комісії з фінансових послуг Великобританії Клер Танлі, найм співробітників вимагає більше часу та зусиль, ніж очікувалося, тому компанії змушені переходити до «підходу перекваліфікації».

Коментарі