Відмова від угоди з WTW для страхового брокера Aon обернулася відновленням прибутковості

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Поки більшість страхових компаній у своїх звітах повідомляють про понесені збитки, міжнародний страховий брокер Aon зміг завершити третій квартал із прибутком $408 млн. Цей результат тим більше вражає порівняно зі збитком Aon за третій квартал 2021 року у розмірі $900 млн.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що дохід Aon склав $2,7 млрд, органічне зростання склало 5%. При цьому операційні витрати Aon скоротилися майже на 40% до $2,1 млрд. У компанії пояснюють скорочення операційних витрат угодою зі злиття з Willis Towers Watson (WTW), що не відбулася минулого року. Ефект від мега-угоди, що не відбулася, склав $1,3 млрд, що призвело до погіршення квартальних результатів Aon минулого року.

Нагадаємо, у липні минулого року після тривалих регуляторних погоджень та низки судових розглядів страхові брокери Aon та Willis Towers Watson (WTW) ухвалили рішення відмовитися від оголошеного злиття компаній. Безпрецедентна вартість операції в $30 млрд і потенційний монопольний вплив об’єднаної компанії викликали у професійному середовищі серйозні суперечки.

Коментарі