Відновлення України може розпочатися дуже швидко після запуску субординованої страхової схеми: ЄБРР

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Наявність субординованого страхування дозволить залучити інвесторів на відновлення зруйнованої війною економіки України. Про це в інтерв’ю агентству Bloomberg заявила головний економіст Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР) Беата Яворчик.

За її словами, прикордонні з Україною країни можуть стати логістичними центрами відновлення, а компанії з Європи, «а також із США, будуть дуже зацікавлені в інвестуванні в Україну, як тільки ситуація дозволить це зробити».

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування також відомо, що ЄБРР та інші зацікавлені сторони ведуть обговорення про те, як запустити систему субординованого страхування.

«Реконструкція може початися дуже швидко/Я була в Берліні тиждень тому, і німецькі компанії дуже зацікавлені, вони готові інвестувати за умови, що буде надана страховка», – додала Яворчик.

Нагадаємо, Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) планує цього року запустити страхову схему для покриття внутрішніх вантажних перевезень в Україні. Окрім цього, ЄБРР продовжує працювати над так званою «смугою солідарності», яка дозволила Україні з початку війни направити більше половини своїх експортних обсягів зерна через Європу.

Коментарі