Відсутність перестрахувального покриття унеможливлює експорт російського вугілля

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після запровадження європейських санкцій на операції з вугіллям російські вугледобувні компанії намагаються переорієнтувати свої потоки на інших регіональних покупців.

Враховуючи те, що перестраховиками подібних операцій виступають компанії з Великобританії та країн Європейського союзу, спроба російської сторони компенсувати втрату європейського ринку для збуту своєї продукції приречена на невдачу.
Як повідомляє агентство Bloomberg, найбільша російська компанія з видобутку вугілля “Суек (Сибірська вугільна енергетична компанія)” не може відвантажувати паливо з середини серпня, інші вугледобувні компанії почали перенаправляти обсяги в Азію задовго до заборони. Bloomberg також наголошує на неможливості для судновласників покрити свій експортний вантаж відповідною страховкою.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що з 10 серпня, з початку дії ембарго Європейського союзу на купівлю російського вугілля операторам ЄС заборонено надавати послуги фінансування та страхування щодо постачання вугілля, добрив та інших товарів з росії.

Коментарі