Vienna Insurance Group виходить із лістингом на Будапештську фондову біржу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Vienna Insurance Group (VIG), провідна страхова компанія на ринку Центральної та Східної Європи, оголосила про підготовку до первинного публічного розміщення акцій (IPO).

Згідно із заявою VIG, компанія подала заявку на лістинг своїх акцій на Будапештській фондовій біржі. На сьогоднішній день акції VIG котируються на Віденській фондовій біржі (з 1994 року) та на Празькій фондовій біржі (з 2008 року).

Перший торговий день на Будапештській фондовій біржі VIG призначений на 11 листопада.

За словами генерального директора VIG Елізабет Штадлер, вихід на фондову біржу Угорщини «дасть сигнал» та залучить нових інвесторів із країн Центральної та Східної Європи.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про те, що купівля два роки тому австрійською страховою групою VIG підрозділів Aegon в Угорщині зіткнулося з відмовою місцевої влади погодити цю угоду. У квітні 2021 року VIG повідомила про ухвалу Міністерства внутрішніх справ Угорщини, в якій містилася відмова в купівлі підрозділу Aegon іноземним інвестором.

Після цього Європейська комісія закликала владу Угорщини терміном до 18 березня 2022 року розблокувати угоду між нідерландською Aegon та австрійською страховою групою Vienna Insurance Group, яка передбачає продаж угорського підрозділу Aegon.

Після завершення угоди VIG стала лідером та займає 19% страхового ринку Угорщини.

Коментарі