Високий квартальний прибуток може послабити напруженість між HSBC та її акціонером Ping An

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У першому кварталі прибуток міжнародної фінансової групи HSBC збільшився майже втричі до $12,9 млрд, перевищивши прогнозну оцінку $8,6 млрд. Це сталося, в тому числі, за рахунок прибуткового придбання британського бізнесу Silicon Valley Bank і затримкою продажу французького підрозділу HSBC.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що на тлі високих квартальних результатів у HSBC прийнято рішення про викуп власних акцій на суму $2 млрд та поновлення виплати щоквартальних дивідендів акціонерам.

«Більш високий прибуток HSBC для акціонерів, включаючи заплановану програму викупу акцій на $2 млрд, поряд із поверненням до квартальних дивідендів, може послабити напруженість у дебатах про структуру групи, що розпалюється її найбільшим акціонером Ping An», – прокоментували аналітики Bloomberg.

Нагадаємо, що китайська страхова група Ping An не залишає спроб вплинути на керівництво фінансового холдингу HSBC провести реорганізацію бізнес-моделі, виділивши азіатський бізнес в окрему компанію. Водночас Рада директорів фінансового холдингу HSBC рекомендує акціонерам не підтримувати пропозицію ініціативної групи акціонерів з Гонконгу про перегляд структури HSBC та виділення його азіатського бізнесу.

Коментарі