Внутрішнє обов’язкове автострахування: понад 3,5 млн договорів і 3,8 млрд грн премій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Моторне (транспортне) страхове бюро України прозвітувало про результати роботи у секторі обов’язкового автострахування за перше півріччя.

Згідно з даними МТСБУ, з початку року страховики, які мають повне членство в МТСБУ, уклали понад 3,57 млн. договорів ОСЦПВ, що майже на 13% перевищує аналогічний показник першого півріччя 2022 року. Загальна сума страхових премій склала 3,8 млрд. грн., що на 32% перевищує результат за 6 місяців минулого року.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту МТСБУ також відомо, що питома вага договорів, укладених в електронному вигляді, становить 66% від загальної кількості або 2,37 млн. штук.

За звітний період було врегульовано 62 тисячі претензій на суму 1,83 млрд. грн. У тому числі, за «європротоколом» було врегульовано 24,5 тисячі на суму 393 млн грн.

Раніше повідомлялося, що за перші шість місяців з початку року страховики уклали 784,8 тисячі міжнародних договорів обов’язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників транспортних засобів (Зелена карта). Цей результат на 9% перевищує аналогічний показник минулого року.

Коментарі