Вуглецевий слід двох канадських страховиків перевищує викиди СО2 провінцій Торонто та Квебек

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідні страхові компанії в Канаді – Sun Life та Manulife – фінансують операції з щорічним вуглецевим слідом 277 мільйонів тонн та 222 мільйони тонн відповідно.

Згідно з дослідженням нідерландської аналітичної компании Profundo, обсяг фінансованих Sun Life та  Manulife викидів СО2 перевищує щорічний комбінований вуглецевий слід двох канадських провінцій – Онтаріо та Квебек. На думку екологів, канадські страховики повинні прискорити прийняття та виконання своїх планів декарбонізації відповідно до Паризьких угод.

Наразі загальна вартість активів, які контролюються Sun Life та Manulife, становить $2,13 трлн. Автори звіту вважають, що такі великі компанії повинні “бути більш агресивними у досягненні кліматичних цілей”, але поки що “вони трохи відстають від своїх міжнародних колег”.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що банківські групи Morgan Stanley, JPMorgan, Bank of America і Santander можуть залишити Альянс власників чистих активів – співтовариство банків, страхових компаній та компаній з управління активами, які взяли на себе зобов’язання щодо декарбонізації активів до 2050 року.

Коментарі