WTW рекомендує страховикам переглянути стратегію резервування, інвестицій та ціноутворення

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В умовах високого інфляційного тиску страхові компанії повинні переглянути свої стратегії резервування, інвестицій та ціноутворення. Таку думку висловили аналітики міжнародного страхового брокера WTW у своєму новому звіті, присвяченому ролі інфляції для страхового ринку.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту WTW відомо, що в умовах зростання інфляції страховикам необхідно забезпечити відповідність ціноутворення ризикам, що зростають, «розуміти взаємозв’язок між напрямками бізнесу, щоб застосовувати випереджувальний підхід до кількісної оцінки та управління інфляційним ризиком».

На думку WTW, «інфляційний тиск може відкрити інвестиційні можливості, оскільки центральні банки підвищують процентні ставки для боротьби з високою інфляцією».

Нагадаємо, економічний стрес, спричинений інфляційним шоком та війною росії проти України, створює для страховиків «макросередовище з вищими відсотковими ставками». Такий висновок зробили автори нового звіту Swiss re Institute про перспективи глобального та страхового ринку на 2023/24 р.р.

Коментарі