Японська Sumitomo Life оголосила про купівлю сінгапурського страховика Singlife

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших у Японії компаній страхування життя Sumitomo Life Insurance Company повідомила про купівлю у TPG Capital 35,48% акцій Singapore Life Holdings за 1,6 млрд сінгапурських доларів.

Крім цього, Sumitomo Life також запропонувала викуп акцій решти всіх акціонерів. Якщо всі пропозиції будуть ухвалені, Sumitomo Life стане 100% акціонером Singlife. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з прес-релізу Singlife.

Загальна вартість покупки оцінюється в 4,6 млрд сінгапурських доларів, що може стати найбільшою угодою на страховому ринку Південно-Східної Азії. Крім покупки у TPG Capital, на схвалення регуляторних органів очікує купівля частки британської Aviva в Singlife, про яку вперше було оголошено 13 вересня 2023 року.

Очікується, що операції будуть завершені у першому кварталі 2024 року.

Голова Singlife Рей Фергюсон сказав: «Це була неймовірна подорож для Singlife. Ми виросли з невеликого стартапу в галузі страхових технологій і перетворилися на ключового гравця в індустрії страхування та фінансових послуг Сінгапуру. Як дочірня компанія Sumitomo Life, ми матимемо доступ до капіталу, гнучку структуру акціонерів і будемо в центрі стратегічного плану надання рішень фінансового планування для споживачів у Південно-Східній Азії».

Коментарі