Японські non-life страховики роблять ставку на закордонну діяльність

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Трійка провідних страхових груп Японії вважають одним із головних драйверів зростання свої закордонні підрозділи. Такий висновок міститься у звіті японської перестрахувальної компанії Toa Reinsirance «Страховий ринок Японії 2023».

У звіті йдеться, що «велика трійка», до якої входять Tokio Marine, MS&AD та Sompo Holdings, активно реалізувала такі ініціативи, як формування бізнес-альянсів з іноземними страховими компаніями та участь у угодах злиття та поглинання за кордоном.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що за підсумками 2022-го фінансового року сукупний обсяг преміального доходу закордонного бізнесу цих страховиків становив третину від загального обсягу преміального доходу. Порівняно з аналогічним показником 10-річної давності преміальний дохід закордонного бізнесу збільшився вчетверо.

MS&AD придбала бізнес загального страхування британської компанії Aviva у 2004 році та зробила Aviva своєю базою для просування у регіоні АСЕАН. Sompo досягла значного прогресу, придбавши провідну спеціалізовану перестрахувальну компанію Великобританії Canopius Group та американську Endurance Specialty.

Tokio Marine використовує можливості зростання свого закордонного бізнесу, купуючи підприємства в країнах, що розвиваються, а також страхові компанії з сильною спеціалізацією в розвинених країнах.

Коментарі