Японські страховики відмовляються від покриття морських перевезень у російських водах

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідні страхові компанії Японії повідомили контрагентів про припинення страхової підтримки морських перевезень у російських водах, оскільки військові ризики виключені із перестрахувального покриття міжнародними компаніями. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення видання Nikkei.

Посилаючись на власні джерела, Nikkei повідомила, що Tokio Marine&Nichido Fire Insurance, Sompo Japan Insurance та Mitsui Sumitomo Insurance повідомили судновласників про своє рішення у п’ятницю 23 грудня. Це рішення може вплинути на обсяги імпорту Японією енергоносіїв, зокрема, зрідженого газу, – повідомляє видання.

«Призупинення, яке поширюється навіть на акваторію росії на Далекому Сході, далеко від бойових дій, що може зробити судноплавство там занадто ризикованим для деяких компаній», – йдеться в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що одна з найбільших нафтових компаній США Exxon Mobil висуває високі вимоги до орендованих танкерів, уникаючи будь-якої причетності до транспортування російської нафти.

Коментарі