Японські страховики вже врегулювали третину претензій у зв’язку із землетрусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Кількість претензій, зареєстрованих японськими страховиками після землетрусу на півострові Ното 1 січня 2024 року, перевищила 76,5 тисяч.

Кількість врегульованих претензій склала 25,2 тисячі на загальну суму 20,5 млрд ієн (у постраждалих районах. Сукупна сума виплат за претензіями склала приблизно 20,53 мільярда єн ($136,7 млн).

Про це інтернет-ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Асоціації non-life страхування Японії (GIAJ).

Повідомляється, що консолідовані дані на 31 січня включають претензії з різних префектур, у тому числі Ніігати, Тоями, Ісікави та Фукуї, а також інших регіонів, що постраждали. Ці претензії мають широкий характер запитів: від шкоди житловим будівлям та майну до консультацій та запитів щодо страхування від землетрусу.

За даними міжнародної аналітичної компанії GlobalData, прибутковість японських страховиків P&C залишиться стійкою завдяки частому збільшенню ставок премій з полісів страхування від пожеж і стихійних лих, на частку яких припадає близько 85% GWP зі страхування майна. Крім цього, збитки від землетрусу частково будуть компенсовані за рахунок державної програми перестрахувань.

Коментарі