З Державного реєстру фінансових установ України виключено двох страховиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України виключив із Державного реєстру фінансових установ України дві страхові компанії – «Форміка» та «Глобаліс Іншуренс Солюшенс».

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що рішення ухвалене після анулювання ліцензій на право провадження діяльності у сфері страхування. «Після виключення з Державного реєстру фінансових установ зазначені страховики втрачають статус фінансової установи», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Раніше Національний банк України анулював ліцензії на провадження господарської діяльності у сфері страхування ПРАТ СК «Глобаліс Іншуренс Солюшенс». Рішення ухвалено на засіданні Комітету з нагляду та регулювання діяльності ринків небанківських фінансових послуг 4 січня 2024 року.

Нагадаємо, ринок небанківських фінансових установ України скоротився на 51 компанію, у тому числі ринок залишили 16 фінансових компаній, 6 страховиків, 2 ломбарди, 3 лізингові компанії, 3 кредитні спілки та 23 страхові брокери. Водночас у грудні ринок поповнився одним страховим брокером та однією лізинговою компанією.

Коментарі