За кілька місяців до банкрутства Greensill намагалася створити страхову компанію коштом Credit Suisse

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Швейцарська банківська група Credit Suisse надала $140 млн кредиту британському фінтеху Greensil для створення страхової компанії. Примітно, що ці кошти було передано за кілька місяців до гучного банкрутства Greensill.

Про це відомо з публікації Financial Times, яка з посиланням на відповідні документи повідомила, що частина кредитних коштів призначалася для створення «кептивної страхової компанії».

Таким чином, нова страхова компанія була призначена для покриття ризикованого кредитування Greensill. Згідно з FT, один із учасників переговорів щодо кредиту назвав угоду «приголомшливою», оскільки Credit Suisse вважала, що «Greensill буде дозволено створити страхову компанію», незважаючи на зростаючі проблеми.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що у березні 2021 року британська фінте-компанія Greensill оголосила про банкрутство. Це сталося після виходу австралійського страховика Bond & Credit із партнерства у секторі банківського страхування.

Нагадаємо, що Credit Suisse здійснювала фінансову підтримку Greensill через власні фонди. Після новини про банкрутство фінтех-стартапу Greensill швейцарська банківська група Credit Suisse тимчасово призупинила операції чотирьох своїх фондів, кошти яких використовувалися для розвитку програми фінансування ланцюжка постачання. Тоді ж з’явилася інформація, що банкрутство британської фінтех-компанії може коштувати швейцарському кредитору понад $10 млрд.

Коментарі