За минулий рік застраховані втрати від природних катастроф становили $125 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Минулий рік ознаменувався рядом великих подій природного катастрофічного характеру, застраховані збитки від яких перевищили $125 млрд. Загальні економічні втрати від природних катастроф у 2022 році оцінюються у $275 млрд.

Такі дані наводять аналітики швейцарської Swiss Re у своєму звіті, присвяченому економічним та застрахованим збиткам від ураганів, повеней, торнадо, посухи та інших подібних явищ.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Swiss Re відомо, що на збільшення загальних втрат впливала не лише зміна клімату та інфляція, а й накопичення активів у незахищених районах, схильних до природних катастроф.

«В той час, як інфляція може знизитися, збільшення концентрації вартості в районах, вразливих перед стихійними лихами, залишається ключовим фактором збільшення втрат. Для нашої галузі це заклик не тільки ще ретельніше відображати останні ризики при оцінці ризиків, а й продовжувати підтримувати суспільство», – прокоментував Мартін Бертогг, керівник відділу ризиків катастроф у Swiss Re

Коментарі