За підсумками 2023 року обсяг премій ризикового страхування в Україні збільшився на 20%: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Національний банк України представив Річний звіт за 2023 рік, в якому містяться найважливіші результати та зміни у макрофінансовій системі України протягом другого року повномасштабної війни.

«2023 продемонстрував неймовірну стійкість та адаптивність української економіки та фінансового сектора/…/Незважаючи на війну, Україна змогла перейти від стратегії за виживання до стратегії відновлення, тим самим перевершивши будь-які очікування», – прокоментував Глава НБУ Андрій Пишний.

З ініціативи НБУ розпочалася активна робота над Стратегією розвитку кредитування, вирішенням проблеми військових NPL, запровадженням повнофункціональної системи страхування воєнних ризиків.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз НБУ, загальний обсяг премій із ризикового страхування в Україні за 2023 рік зріс на 20%. Цьому сприяло покращення умов безпеки на підконтрольній Україні території та системна робота з оздоровлення та забезпечення прозорості ринку.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ)» у другому читанні та в цілому.

Коментарі