Загальні збори МТСБУ заслухали та затвердили звіт Дирекції за минулий рік

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Моторному (транспортному) страховому бюро України відбулися Загальні збори членів МТСБУ, у яких взяли участь 40 страховиків. Загальні збори заслухали та затвердили звіт Дирекції МТСБУ за минулий рік.

Основними драйверами страхового ринку України у 2022 році стали такі види страхування, як ОСАЦВ, Зелена картка та КАСКО. Їхня сукупна питома вага перевищила 49% від загальних платежів ринку. Станом на початок 2023 року на ринку України працює 128 страхових компаній, у тому числі 41 компанія-член МТСБУ.

Страхові компанії-члени МТСБУ за підсумками минулого року врегулювали 110,6 тис. вимог (-36,2% порівняно з 2021 роком) та сплатили постраждалим у ДТП майже 2,8 млрд грн. (-24,1% порівняно із 2021 роком).

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про вихід зі складу членів МТСБУ п’яти компаній. Заяви про вихід подали СК «Мотор-Гарант», «Провідна» та «УАСК АСКА». Ще двох страховиків – «Просто-Страхування» та «Омега» — виключено з МТСБУ у зв’язку з набранням чинності рішеннями Національного банку України про відкликання (анулювання) зазначеним страховикам ліцензій на провадження діяльності з надання фінансових послуг.

Коментарі